Nieuws

Afdrukken

10m. Unit op vakantie naar Vlieland

Geschreven door Marco Zonnenberg op . Gepost in Nieuws

ZHV levert 10m. Unit op Vlieland

Ondernemer neemt een woonunit van 10x3m. als tijdelijke woning in gebruik op Vlieland.

Doordat dingen niet altijd gaan zoals gepland kwam deze ondernemer met 2 woningen en nieuwbouw plannen, na plotselinge verkoop van zijn woningen ineens zonder dak boven zijn hoofd te zitten. Hij besloot een woonunit op zijn bouwkavel te laten plaatsen zodat even snel wat bouw-klusjes doen zo min mogelijk tijdverlies gaf. De unit zou met een kraan op zijn plaats gezet moeten worden wat op zich geen probleem is, met dat bijltje heeft ZHV vaker gehakt.
De uitdaging zat voor ons in de veerboot. Deze boot van ruim 60 meter lang is geschikt voor vrachtvervoer, alleen is het ruim maar 3.50m. breed. Bedenkende dat de unit op zijn breedste punt 3,10m. is, hou je theoretisch 20cm aan beide zijden over. Met een overstekende lading van ruim 3m. aan de achterzijde van de vrachtauto betekend dit dat met de kleinste stuurbewegingen de unit de wanden van het schip al zou kunnen raken. Het ruim was inderdaad krap, getuige de foto's hieronder, maar met geduld en de juiste aanwijzigingen van de bemanning is de vracht aan en van boord gemanouvreerd.
Naar schatting gaat de nieuwbouw zo'n klein jaar duren. Waarna we hopen, op aanbieding van deze klant, nog een weekje vakantie te kunnen gaan vieren op Vlieland in onze eigen unit alvorens deze weer naar huis te halen.

unit op de veerbootunit plaatsen met kraan